Burun Estetiği Öncesi Ve Sonrası Yapılması Gerekenler

Burun estetiği öncesi ve sonrası yapılması gerekenler

Eşimin burun estetiği öncesi ve sonrasını yapılması gerekenler resimleri ve videosu ile birlikte kişisel sayfamda sizler için paylaşacağım. Rinoplasti yani burun estetiği ameliyatı olmadan önce doktor seçiminde dikkat etmeniz gerekenler ve burun estetiği sonrasında yaşanan tüm gelişmeler gün ve gün burada yer almaktadır. Bayanlar arasından özellik ile en çok merak edilen diğer bir konu olan plastik cerrahi fiyatları da ortalama olarak sizler ile yine paylaşacağınız. Daha önce burun ucu veya kemik düzeltme yada kaldırma dahil cerrahi bir operasyon geçirmiş olan İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Bursa tüm illerdeki önermek istediğiniz hekimleri de yorumlarda önerir ve paylaşırsanız bizi çok mutlu edersiniz.

Burun estetiği olmadan dikkat edilmesi gerekenler nedir?

Herhangi bir neden den ötürü burun estetiği ameliyatı olmak istiyorsanız şayet bazı şeylere dikkat etmeniz gerekmektedir. Dikkat edilmesi gerekenlerin başında kuşkusuz iyi bir hekim ve iyi bir fiyat gelmektedir. Çoğu zaman iyi hekimi iyi fiyata denk getiremezseniz bile biraz araştırma ile bunu bizce gerçekleştirebilirsiniz. Burun estetiği ameliyatı artık günümüzde kolaylık ile her ilde rahatlık ile gerçekleştirebilmektedir. Bir diğer adınında rinoplasti olan bu operasyon için çevrenizden önerilen tavsiyeleri kulak ardı etmemenizi öneririz. Ben eşimin rinoplasti operasyonu için hekim kararını bu şekilde ve hekimin yapmış olduğu hastaların burunlarını inceleyerek karar verdik. Plastiği operasyonu gerçekleştirecek olan hekim size zaten muayenesine kabul ettiğinde daha önceki yapmış olduğu operasyonları mutlaka sergileyecektir. Hekim kararını karar verdikten sonra dikkat etmeniz gereken diğer bir husus ise burun yapınızın belirlenmesidir. Burun ucunuzun kalkık mı istiyorsunuz? veya normal bir görünümde olmasını mı talep ediyorsunuz? bu çok önemlidir. Burun estetiği olmadan önce dikkat edilmesi gerekenleri toplar isek ilk olarak hekim seçimi ikinci olarak nasıl bir burun olmasını istediğinizin kararının verilmesi ve son olarak ise fiyat gelmektedir diyebiliriz.

Rinoplasti hekimi kararı verilmesinden sonra ilerleyen süreç nedir?

Burun estetiği öncesine hekim seçme kararı verdikten sonra uygulanan adımlar ile devam ediyoruz. Plastik cerrahi operasyonu gerçekleştirecek olan hekim ilk olarak burun yapınızı buna kemik ve deri kalınlığınızı dahil incelemek adına bir sizi muayene eder. Bu esnada sizin ile sürekli diyalog kurarak kendisinden olan beklentilerinizi sorar.

Burnunuzdaki ön inceleme sonrasında ise sizden ilk olarak ameliyat tarihinin belirlenmesi ve bazı tahlilleri yaptırmanızı, bunlar; Kan, Akciğer röntgeni, EKG ( Elektronik Kalp Grafiği ) ve Anestezi uzmanına gözükmeniz için talep de bulunur. Bu işlemler yardımcı hemşirenin sayesinde en fazla 1 saat kadar sürmektedir. Tüm bu işlemler de yerine getirildikten sonra artık operasyonu kabul ettiğinizi gösteren bazı formalite evraklarını imzalamanız gerekmektedir. Bu genelde tüm cerrahi işlemlerde kendi rızanız ile operasyonu kabul ettiğinizi gösteren belge yerine geçmektedir.

Burun estetiği ameliyatının gerçekleştirilmesi

Artık tahlilleri de sağladıktan sonra doktorumuz ile kararlaştırdığımız ameliyat tarihinde hastanemize gelip yatış işlemlerini gerçekleştirebiliriz. Yatış yaptığınız hastanedeki görevli hemşireler tansiyonunuzu ölçer ve ameliyat zamanına kadar tansiyonunuz düşmemesi için bazı besleyici serumlar verir. Bu arada ameliyat öncesi en az 12 saat öncesinden mutlaka aç olmanız istenilmektedir. Operasyonu beklerken heyecanlanmanız gayet normal bir durum olacaktır. Beklenen saat geldiği zaman tüm elbiselerinizin çıkarmanız ve operasyon elbisenizin giyinilmesi istenilmektedir. Burun ameliyatına ben giremediğim için eşim ile gerçekleştirdiğim diyalog da anestezi uzmanının sizi konuşturmak için bir kaç soru sorduğunu ve damardan yapılan bir iğne ile bayılttığı anlattı. Burun ameliyatı genel olarak en az 3,5 saat sürmektedir. Bizim ameliyatımız 4 saat kadar sürdü ve uyandırmak adına yaklaşık 20 dakika kadar da yoğun bakımda zamanımız geçti.

Burun ameliyatı sonrası yapılan işlemler ve sürecin ilerleyişi

Hasta yoğun bakımdan çıktıktan sonra odasına alınır. Hastada ilk olarak göz altlarında ve burun çevresinde morluklar göze çarpmaktadır. Hasta narkoz ile bayıltıldığı için mide bulantısı görülmesi gayet normal bir durumdur. Bu esnada kusma olma ihtimaline karşın ya kusmayı önleyici iğne vurdurmanız veya kusmaya tedbirli olmanız gerekmektedir. Herhangi bir ağrınız ilk etapta olmayacaktır ama ilerleyen süreçte ufak ağrılar ve gözlerinizde batmalar yaşayabilirsiniz. Gözlerdeki sulanma ve batmalara karşı doktorunuz muhtemelen size thiocilline verecek burnunuz için ise rahatlatıcı deniz suyu burun spreyi verecektir. Bunlar size gerçekten faydalı olacaktır.

Burun estetiği ameliyatından sonraki günler

Muhtemelen ameliyattan 4 gün sonra burun üstündeki ve içindeki tamponlar alınacaktır. Burun içindeki tamponlar silikon bir yapıya sahip iken burun üzerinde yer alan tampon daha sert koruyucu bir yapıdan ibarettir. Burundaki tamponun çıkması çoğu kişi tarafından ağrılı bir süreç olarak bilinse de aslında hiçte o kadar bir ağrı hastaya yaşatmamakta dır. Doktorunuz burun için tamponlarından önce burun üstünde yer alan alan tamponu kolaylık ile alıp sonrasında burun içine müdahale edecektir.

Tamponların çıkarılması işlemi sonrasında hastanın burnunda yer alan dikişleri de yine çıkarılır. Tüm bu işlemler sonrasında şayet varsa ufak tefek yaralar yine doktorunuz tarafından kolaylıkla ile alınmaktadır. Artık sol resimde de gözüktüğü gibi 6 ve 7 gün sonrasında sadece morlukların izleri kalacak ve en kısa sürede bu izlerde kaybolacaktır. Burunun tam anlamı ile yüzüne oturması yaklaşık olarak bir yılı bulabilmektedir. Ameliyat sonrası burun içinde oluşan ödemler zaman ile kaybolması ile birlikte burundaki şekilde değişikleri gözle gözükmese de mutlaka yaşanacaktır.

Burun estetiği ameliyat fiyatları ve rapor süresi ne kadardır?

Burun estetiği ameliyat fiyatları hastaneye göre değişiklik gösterse de en az 4 bin TL den başlamakta 7 bin TL ye kadar çıkmaktadır. Devlet hastaneleri genelde daha uygun bir şekilde döner sermayeye katkı payı altında bu operasyonları sağlamaktadır. Ama hastaneye göre bazı formaliteler aranmaktadır. Kimi devlet hastaneleri solunum yolu rahatsızlıkları kapsamı adı altında işlemi sağlar iken kimi hastaneler ise ücret karşılığında bu işlemleri gerçekleştirmektedir. Ameliyat sonrası rapor en faz 20 gündür arkadaşlar açık bir rapor alırsınız ve toplamda 20 güne yatarsınız tabi rahat uyuyacağınız konusunda söz veremem

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir