Arı iğnesini çıkarmanın en iyi yolu nedir?
Bir kredi kartı gibi düz kenarlı bir nesneyi yan-yana hareket ettirerek çıkarmaya çalışmak en iyisidir. cımbız kullanmayın çünkü bu deri içine daha fazla zehir itebilir. Arı iğnesini çıkardıktan sonra su ve sabun ile yıkayın. Şişmeyi azaltmaya yardımcı olmak için bir başka soğuk kompres uygulayabilirsiniz.
Çocuk üzerinde kene bulursamne yapmalıyım?
Açık renkli giysiler giymek keneleri kolay görmenizi sağlar. Açık hava etkinliklerinden sonra kene olup olmadığını kontrol edin. Eğer bir kene bulursanız, cımbızla çıkartın. Mümkün olduğunca cilde yakın yerden keneyi kavrayın ve dümdüz dışarı çekin. Sonra çöpe atın. Bir kene genellikle Lyme hastalığını bulaştırır ve cilt üzerinde 36 saat olmak zorundadır bu yüzden erken çıkarılması önemlidir. Bir kene hastalığı için test almak isteyen insanlar yerel sağlık departmanları ile kontrol edebilir. Kene çıkarıldıktan sonra alkol veya sabunla bölgeyi temizleyin.
Sıcak hava daha fazla dışarıda vakit geçirmek anlamına gelir, ama aynı zamanda sorunları da beraberinde getiriyor.
Başka bir böcek kaynaklı hastalık, Batı Nil virüsü , enfekte sivrisinek tarafından aktarılan ve genellikle sağlıklı insanlarda hafif semptomlar üretir. Ama hastalık yaşlı insanlar ve bağışıklık sistemleri kötü olanlar için ciddi sorun oluşturabilir.
Arıların ve diğer böceklerin sokması hafiftir ancak ciddi alerjik reaksiyonlar ölümcül olabilir.
Böcekleri uzak tutmak için ne yapabilirim?
- Pencerelerde file kullanın.
- Ağaçlık, Brushy ve çimenlik alanlarda kalmaktan mümkün olduğunca kaçının.
- Ağır kokulu sabun ve parfüm sürmeyin.
- Arıları çekmemek için parlak renkler giymeyin.
- Uzun kollu ve uzun pantolon giyin.
- Ekstra koruma için bir şapka giyin.
- Sivrisinek üreme alanı yaratmamak için durgun sulardan kurtulun. Saksı ve açık hayvan yemekleri su içerir.
- böcek kovucu spreyler kullanın.
Böcek kovucu kullanmanın doğru yolu nedir?
Aynı anda böcek kovucu ve güneş koruyucu kullanmak problem çıkarmaz. Genel tavsiye güneş koruyucusunu ilk uygulamaktır. Hem böcek kovucu hem de güneş koruyucu içeren bazı kombinasyon ürünleri de vardır
- Bebekler üzerinde böcek kovucu spreyler kullanmayın. 3 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.
- Ev hayvanlarıiçin böcek kovucu kullanmayın.
- Etike talimatlarına göre böcek kovucu spreyler kullanın.
- Göz çevresi ve çocukların ellerine uygulamaktan kaçının Kesikler ve tahriş olmuş cilde sürmeyin.
- Çocukların ulaşamayacağı yerlere saklayın.
- Döndükten sonra cildinizi su ve sabun ile yıkayınız
Sarı humma nedir? Sarı humma geçmişi nedir?
Sarı humma sivrisinek ısırığı ile insanlara bulaşan bir akut enfeksiyon hastalığıdır. Sarı humma birçok durumda hafif ve kendini sınırlayıcı olmasına rağmen yaşamı tehdit eden bir hastalık olabilir hepatit (dolayısıyla sarılığa neden olabilir). Bu viral hastalık Afrika ve Güney Amerika’nın tropikal bölgelerinde oluşur ve her yıl sarı humma dünya çapında yaklaşık 200,000 vakada yaklaşık 30.000 ölüme yol açar. Son yıllarda sarı humma vakalarının sayısında artış yeniden ortaya çıkan bulaşıcı hastalıklardır. Bunun için halkın bilinçlendirilmesi gerekmektedir.
Sarı humma Afrika kökenli olması ve muhtemelen köle ticareti sırasında gemilerde yaygınlaştığı düşünülmektedir. Birkaç önemli sarı humma salgınları ilk belgelenen salgın 17. yüzyılda Yucatan yarımadasında meydana gelen, tarih boyunca meydana gelmiştir.
Sarı hummaya ne neden olur?
Sarı humma bir virüs neden olur. Sarı vebası virüsü Flaviviruse ait bir tek hatlı bir RNA virüsüdür. Virüsün bulaşma durumu gerçekleştikten sonra, bölgesel lenf bezlerinde çoğalır ve daha sonra kan yoluyla yayılır. Bu geniş yayılma diğer organlarada ek olarak, kemik iliği, dalak, lenf düğümleri, böbrek, karaciğer ve etkileyebilir. Karaciğer doku hasarı, örneğin, sarılığa yol açabilir ve bazen sarı humma görülen hemorajik komplikasyonlara yol açabilir, vücudun kan pıhtılaşma mekanizmasını bozabilir.