Bronşit : Nedir? Tedavisi Nedir? Belirtileri Nedir?

Bronşit Belirtileri, Tanısı Ve Tedavisi

Bronşit hastalığı, akut ve kronik olmak üzere iki farklı çeşide sahip olan, iltihaplı bir hastalık çeşididir. Hastalığın temel sebebi solunum yollarında ortaya çıkan iltihaplardır. Akut bronşit hastalığı tehlike derecesi az olan ve kış aylarında sıkça ortaya çıkan grip hastalığının sebep olduğu bir bronşit türüdür.

Kronik bronşit hastalığı ise zararlı maddelerin vücuda alınması sonucu oluşan ve tedavi edilmediği takdirde solunum yollarının da büyük hasara yol açan bir bronşit türüdür. Bu hastalığın temel sebepleri arasında sigara ve hava kirliliği vardır. Sigara kullanıcılarının ve pasif içici konumundaki birçok kişide kronik bronşit hastalığı görülmektedir.

Akut bronşit hastalığının belirtileri arasında balgamlı öksürük, göğüste ağrı, hafif ateş, boğaz ağrısı ve zaman zaman titreme nöbetleri yer alır. Kronik bronşit hastalığının belirtiler ise uzun süreli öksürük nöbetleri, boğazda parçalanma hissi, solunumda zorlanma, halsizlik ve titreme nöbetleri görülebilmektedir. Bu belirtiler, fark edildiği anda hemen bir hekime başvurulması ve tedaviye başlanması şarttır.

Bronşit hastalığının tedavisi çeşitlerine göre farklılık göstermektedir. Akut bronşit hastalığında ilaç tedavisi uygulanır ve belirtileri yok etmek amacıyla farklı ilaçları temin etmek gerekir. Ancak kronik bronşit hastalığında tedavi bu ilaçlar ile yapılamamaktadır.

Kronik bronşit hastalığının tedavisinde güçlü antibiyotikler ve oksijen tedavisi kullanılmaktadır. Hastalığın tedavi süreci uzun süreli olmakla birlikte kişinin zararlı madde kullanımını bırakması ve temiz havanın olduğu bölgelerde bulunması gerekmektedir. Zararlı dumanlara maruz kalmaması ve tedavinin geciktirilmemesi gerekir. Bu yüzden de kronik bronşit hastalığında erken tanı çok büyük önem taşımaktadır.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir