Kalp krizi geçirdiğinizde bu durumu fark edersiniz! Kalp krizi geçiren insanların büyük bir kısmı, belirtileri algılamazlar; ya da en azından, hissettikleri şeyin bir kalp krizi belirtisi olduğunu bilemezler.
Bu durumun kısmen nedeni kalp krizinin çok çeşitli şekillerde olmasından kaynaklanır; rahatsızlık gelip geçici olabilir, ki bu da suçu başka bir olaya yada rahatsızlığa yüklemeyi kolaylaştırır.
Kalp krizi geçirildiği sırada en sık görülen işaretler şunlardır:
*Göğüste rahatsızlık ya da ağrı (Sıkışma, basınç yada tokluk hissi)
*Vücudun üst bölümünde, kollarınızdan biri, sırt, boyun, ene yada karında *rahatsızlık.
*Nefes darlığı
*Soğuk ter dökme
*Mide bulantısı
*Aşırı ve ani yorgunluk hissi
Kalp krizi önceden tahmin edilebilir mi?
Maalesef böyle bir durum söz konusu değil. Kalp krizinde rahatsızlığın yada acının yada genel anlamda kalp krizinin önceden tahmin edilebilir olmamasının nedeni, kalbin kendisinin acıyı hissetmemesi, duymamasıdır; çünkü kalbin kendine ait acı lifleri yani sinir uçları yoktur. Kalp sinirleri acıyı doğrudan doğruya algılamazlar. Ancak kalpte bir problem, bir terslik olduğunda, sinirleri elektriksel olarak tutarsızlık gösterebilir.
Hissettiğimiz şeyin, sinir kanalımız omurgadan geçerken, diğer sinirlerin sorunu algılamasına daha açık bir anlamda kısa devre yapmasına neden olabilirler; örneğin göğüs kafesinize yada kollarınıza bağlanan sinirlerdeki ağrı hissi gibi. Kalp krizi geçirirken acı duygusunu aktaran sinirler buradakilerdir.
Dolayısıyla kısa devre yaşandığınızda kolunuz, göğsünüz ya da yukarıda belirttiğimiz diğer rahatsızlıkları hissedersiniz. Soğuk ter dökmeye ya da mide bulantısına yol açacak şekilde sinirleri uyararak, beynimiz de olaya dahil olur. Ama olay her zaman bu şekilde gerçekleşmez; sinirler kesişmezse, kalp krizi geçirirken herhangi bir acı yada rahatsızlık hissetmezsiniz; çoğu kişinin kalp krizi geçirdiğini anlayamamasının asıl nedeni budur.