Acai Üzümü ve Faydaları

Acai Üzümü ve Faydaları

Acai üzümü diğer bir adı ile acai berry olarak bilinir. Acai üzümünün yetiştiği yer Güney Amerika’nın yağmur ormanlarında amazonlardır. Oldukça fazla antioksidan içermektedir. Yetiştirildiği bölgede bulunan ve o bölgeye özgü olan palmiye ağaçlarından üretilmektedir. Yetiştirildiği bölgede acai üzümü meyve suyu olarak da fazlaca tüketilmektedir. Renk olarak mor bir renge sahiptir. Ülkemizde bu yönü ile yaban mersinine ve üzümlere benzetilmektedir. Yuvarlak ve küçük bir yapıdadır. Enerji veren bir bitki olduğu için bu meyveyi tüketen insanlar oldukça fazla enerji sahibi olmaktadır. Yeme şekli olarak toplandıktan hemen sonra yenmemelidir. Direk yemek sakıncalı olabilir. Bundan dolayı özünün çıkartılması ve daha sonra yenilmesi uzmanlar tarafından önerilmiştir. Çok çeşitli besin değerlerine sahip olmak istiyorsanız acai üzümü besin değeri açısından çok zengindir.

Saf Acai Üzümünün Kalorisi
Acai meyvesinin 70-80 kalorisi 100 grama tekabül etmektedir. Sağlık için çok faydalı olan bir besindir.

Acai Üzümünün Besin Değeri

Acai üzümünün besin değerleri şu şekilde sıralanabilir; E vitamini, A vitamini, Omega 3, Omega 9, B vitamini, C vitamini, Omega 6, demir, kalsiyum, fosfor, potasyum açısından oldukça zengindir. Acai üzümü lif bakımından da çok zengin bir meyvedir. Bu zenginliği bakımından tüketilmesi uzmanlar tarafından çok önerilen bir meyvedir. Besin değerinin yüksek olması nedeniyle vücudun ihtiyacı olan besin değerlerinin büyük bir kısmını içerisinde bulundurmaktadır.

Acai Üzümü İle Zayıflamak

Ülkemizde yetişmeyen bir meyve türüdür. Bu nedenden dolayı insanlar rahat bulamadıkları için fazla tüketilen meyveler arasında değildir. Tüketimi fazlalaştırmak adına bazı ülkelerde kapsül olarak dağıtılmaktadır. Yüksek oranda lif içeren meyve olduğu için kilo vermek isteyenler için yardımcı olabilecek bir meyvedir. Zayıflamak isteniyorsa kapsül her gün tüketilmelidir. Meyve suyu olarak tüketildiği zaman ise günde 2 litreye yakın tüketilmesi gerekmektedir.

Acai Üzümü Zayıflatır Mı?

Yapılan anketler sonucunda acai üzümünü ile zayıflama açısından olumlu sonuçlar ortaya çıkardığı
gözlenmektedir. Ülkemizde zayıflamak adına çeşitli yiyecekler, içecekler, sebzeler, tabletler ve kapsüller kullanılmaktadır. Hatta ilaç bile kullanıldığı görülmüştür. Acai üzümü de bunların arasında yer almaktadır.

Ülkemizde meyve çeşidi çok fazla yetişmektedir. Ancak acai üzümü bilen insan sayısı azdır. Bu yüzden çok insan acai üzümünü tüketmemektedir. Bilinmediği için zayıflamak için başka meyveler tercih edilmektedir. Acai meyvesi meyve olarak tüketildiği gibi bunun yanı sıra acai çayı olarak da tüketilir.

Acai Meyvesi Nasıl Kullanılır?

Acai meyvesini aç karna kullanmak gerekmektedir. Kilo verme sürecini bu şekilde hızlandırmış olursunuz. Gün içerisinde sadece bir kapsül tüketilmelidir. Fazlası zararlıdır. Fazla kullanıldığı takdirde zayıflamak için başka hasarlara yol açmış olursunuz. Gerekli ve yeterli miktarda tüketildiği zaman hem vücudun istediği miktarda besin değerlerini kazanmış olur ve kilo vermeye başlamış olursunuz.

Acai Üzümünün Faydaları

İçerisinde fazla ve çeşit çeşit besin değeri bulunduğu için faydası çok fazladır. Bol miktarda içerisinde antioksidan vücudun yapılarına ve DNA’ ya zarar veren maddelerin olumsuz etkilenmesini aza indireceği için yararlıdır. Kanser hastalığı günümüzde artmaktadır. Kanser hastalığı tedavisi için de acai üzümü iyi gelmektedir. Kanser hastalıklarının dışında kalp hastalıklarının oluşmasının azalmasında da yardımcı olmaktadır. Bu nedenle sağlık üzerinde olumlu etkilerin oluştuğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca kanda oluşan pıhtılarında engellenmesine yardımcı olmaktadır. Meydana gelebilecek kılcal hasarlarda korumak için etkisinin fazla olduğu ortaya çıkmıştır. Çay ve yağ olarak da kullanılmaktadır. İshal ve sarılık hastalıklarına da iyi gelmekte olan bir meyvedir.

Acai Üzümünün Yan Etkileri

Yapılan klinik çalışmalar sonucunda yan etkisinin olmadığı saptanmıştır. Avrupa’da çok sayıda acai üzümü kullanan insanlardan bu kullanım sonucunda yan etki şikayeti alınmamıştır. Lösemili hücrelerin %86’sının yok olduğu gözlemlenmiştir.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir